Cerdanyola

Els estudiants de la UAB acusats d'entrar a la força al despatx del rector es declaren innocents

Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona acusats d'entrar a la força al despatx del rector i de la degana de la Facultat de Filosofia i Lletres han acabat de declarar aquest matí davant dels instructors que porten el cas. Els alumnes afirmen que no hi ha proves que els incriminin i que se'ls assenyala per contraposar-se al procés d'aplicació del Pla de Bolonya.

Actualitzat
Els alumnes asseguren que se'ls està criminalitzant per intentar impedir que l'empresa privada accedeixi a la universitat pública. Un fet que, segons diuen, afectarà negativament els estudiants amb menys recursos econòmics, ja que no els permetrà accedir als estudis o compaginar-los amb una feina.

Nura Archi, portaveu del col·lectiu, assegura que ningú no els ha mostrat cap imatge on se'ls vegi cometent cap dels delictes de què se'ls acusa. "No poden fer acusacions o indiscriminadament estar criminalitzant-nos o acusant-nos, dient-nos delinqüents o feixistes, sense unes proves". "Ells s'han dedicat a fer denúncies als mitjans i no han mostrat mai cap prova. Si ens acuseu de tots aquests actes, on són les proves", s'ha preguntat.

Per la seva banda, fonts del rectorat asseguren que tenen material gràfic que acredita que les persones expedientades van formar part dels aldarulls. La Universitat podria sancionar els alumnes amb faltes i fins i tot l'expulsió.
Anar al contingut