Cadaqués

La Costa Brava es vol rellançar a Europa en arribar als 100 anys

El 12 de setembre del 1908, el poeta i periodista Ferran Agulló va crear la denominació Costa Brava, en referir-se així al litoral comprès entre Blanes i Portbou en un article al diari "La Veu de Catalunya". En arribar als 100 anys, el Patronat de Turisme Girona Costa Brava ha organitzat nombroses activitats culturals per commemorar la data i rellançar la marca turística, especialment a Europa. El primer acte serà el 12 de setembre que ve als jardins de Cap Roig, de Calella de Palafrugell. Un menú i una ruta del centenari, concerts i espectacles als principals festivals de la zona i exposicions retrospectives commemoraran fins al 12 de setembre del 2009 el centenari del bateig d'aquest tram del litoral català.

Actualitzat

Ferran Agulló va dir del tram que va de la desembocadura del Tordera fins a la frontera amb França era una costa "brava i rienta, fantàstica i dolça, treballada pels temporals a cops d'onades com un alt relleu, i brodada pels besos de la bonança com una exquisidesa de monja pacient per qui les hores, els dies i els anys no tenen valor de temps".

Precisament, un dels indrets més espectaculars de la zona, el cap de Creus ha estat l'escenari escollit per presentar el programa d'actes del centenari. El comissari de la celebració, Francesc López, ha explicat que els actes començaran el 12 de setembre d'aquest any, amb un acte a l'auditori dels jardins de Cap Roig. S'hi combinaran les arts escèniques i material audiovisual que recollirà l'essència de la Costa Brava. La celebració culminarà el 12 de setembre de l'any que ve amb un acte de cloenda al Casino Costa Brava de Lloret de Mar, que actualment està en obres.

Un dels principals actes serà durant la revetlla de Sant Joan de l'any que ve, a la Ciutadella de Roses. Festivals com els de Cap Roig, Porta Ferrada o Torroella de Montgrí recolliran a la programació de l'any que ve la celebració de l'aniversari. També es presentaran quatre exposicions amb l'evolució de la Costa Brava al llarg d'un segle i es publicaran edicions especials d'obres destacades d'aquests 100 anys, com ara "La guia cultural de la Costa Brava", "Cent anys de la Costa Brava" o "Homenots de la Costa Brava".

Per potenciar la promoció turística de la zona, es difondrà un clip promocional i un documental als agents del sector a Europa, al mateix temps que es convidaran diverses personsalitats a venir a Catalunya durant els 12 mesos de celebració.

Dues de les activitats previstes, la ruta i el menú gastronòmic del centenari, es posaran en marxa aquests mesos amb la intenció que s'incorporin definitivament a l'oferta turística i cultural de la zona.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut