Madrid

El judici contra els dos joves acusats de cremar fotos del rei queda vist per a sentència

El judici contra Jaume Roura i Enric Stern a l'Audiència Nacional acusats d'haver cremat fotos del rei Joan Carles el setembre passat a Girona ha quedat vist per a sentència. El dos nois ja havien estat jutjats i condemnats a una multa de 2.730 euros el passat novembre per un delicte d'injúries greus contra la corona, però el judici va quedar anul·lat ja que els acusats no van poder declarar en català. Després que la sala penal de l'Audiència Nacional va considerar que s'havien vulnerat les garanties del dret a la defensa de Roura i Stern, la vista s'ha repetit aquest dimarts amb la presència d'un traductor i un jutge diferent. El fiscal ha demanat una pena de presó d'un any i tres mesos que pot ser substituïda per una multa de poc més de 5.000 euros. La sentència es coneixerà la setmana que ve.

Actualitzat
Ha estat la repetició d'una història ja viscuda. El judici anul·lat per la crema de fotos dels monarques ha quedat vist per a sentència. A l'entrada, els dos acusats, Jaume Roura i Enric Stern, han arribat acompanyats de familiars i amics. Tots amb samarretes autoinculpatòries que el jutge De Castro els ha permès tenir a la sala.

Una vista diferent

Anul·lat l'anterior judici per no poder expressar-se en català, en aquesta segona vista tot ha estat diferent. Han tingut un traductor i un jutge diferent. Els joves han reconegut que van ser ells els que van cremar les fotos dels monarques espanyols a la plaça del vi de Girona, però ells diuen que era un acte polític. A l'hora de l'última paraula, el jutge De Castro els ha deixat expressar la seva opinió i en català.

El fiscal creu que els joves van cremar les fotos tot i saber que era un acte constitutiu de delicte. Per això, per Jaume Roura i per Enric Stern, el fiscal demana un any de presó i tres mesos substituïble per una multa d'uns 5.000 euros. La sentència es coneixerà la setmana que ve.

El motiu del procés

El 13 de setembre del 2007, en el transcurs d'una manifestació a la plaça del Vi de Girona que tenia com a objectiu protestar per la visita dels reis a la ciutat, els acusats van col·locar al centre de la plaça diverses fotografies de mida gran dels monarques, alguna de les quals cap per avall, i els van calar foc després d'haver-les ruixat amb gasolina. Mentrestant, els assistents a la concentració aclamaven la seva acció, segons ha explicat el fiscal.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut