Sant Sebastià

San Gil constata el xoc amb la "nova estratègia" del PP

María San Gil considera que el recent congrés del PP a València, en què s'ha refermat el lideratge de Mariano Rajoy, ha evidenciat encara més la "nova estratègia" de la formació. En una carta enviada als miliants del PP a Euskadi, la dirigent basca ha lamentat que el projecte que ara abandera Rajoy es basi en una "visió complement diferent" a la seva, especialment en la manera d'afrontar la "dispersió de la idea nacional" que, segons San Gil, ha emprès el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. A la carta, San Gil també afirma que ""una part majoritària dels dirigents bascos" s'han sumat al nou projecte popular.

Actualitzat

San Gil opina que "en els últims quatre anys s'està produint una operació orquestarda pel govern" de Zapatero i "en connivència amb els nacionalistes" en la qual "impera el relativisme" i que consisteix a "transformar políticament i social" Espanya. La dirigent basca creu que aquest projecte preveu la "dispersió de la idea nacional", cosa que permet "que els nacionalistes bascos continuïn avançant cap a l'autodeterminació" i fa que "es margini el PP, dissimulant-ho amb bones paraules".

A la carta, San Gil defensa una estratègia de "xoc frontal" a un projecte que topa amb la seva idea d'Espanya com a "gran nació de ciutadans lliures i iguals". Afegeix, però, que els últims mesos "i , sobretot, en el desenvolupament de l'últim congrés de València" s'ha adonat que la direcció del PP ha optat per un altre camí. San Gil recorda que ja va expressar "desconfiança" envers l'estratègia de Mariano Rajoy i confirma que no es presentarà a la reelecció com a presidenta del PP basc. La formació es reunirà en un congrés els dies 11 i 12 de juliol, del qual en sortirà previsiblement com a nou líder el president a Biscaia, Antonio Basagoiti.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut