Mallorca

Tres veïns de Sabadell moren en estavellar-se una avioneta a sa Pobla

Tres persones han mort -dos homes i una dona- en estavellar-se aquest dissabte al migdia l'avioneta en què viatjaven molt a prop de la població mallorquina de sa Pobla. Es tracta del cap de controladors de l'aeròdrom de Sabadell, la seva dona i el propietari de l'aparell, soci de l'aeroclub. Conduïa l'avioneta el cap de la torre de control, un pilot amb més de 30 anys d'experiència. L'accident ha passat, per causes que es desconeixen, quan l'avioneta participava en un ral·li aeri cap a Menorca. Les primeres hipòtesis apunten que el pilot hauria intentat fer un aterratge d'emergència en detectar problemes tècnics.

Actualitzat
L'avioneta s'havia enlairat a migdia de l'aeròdrom de Son Bonet, pròxim a Palma, en direcció a l'aeroport de San Luis a Menorca. Només quart d'hora després, però, ha col·lisionat amb el terra i ha acabat impactant en una caseta de la finca Talapí, a dos quilòmetres de sa Pobla. A causa del xoc, l'aparell s'ha incendiat i ha quedat feta un garbuix de ferros on només es reconeix la cua de l'aparell. Els tres ocupants han quedat atrapats a l'interior i els seus cadàvers completament carbonitzats.

Experts de la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil es desplaçaran a la zona per obrir una investigació i intentar esbrinar les causes del sinistre. Se sospita que l'aparell podria haver presentat alguns problemes tècnics davant dels quals el pilot ha intentat fer un aterratge d'emergència.

L'avioneta era del model Cessna 172 amb matrícula EC-IRP i estava participant en un ral·li aeri al costat d'altres aeronaus. Es tractava de la segona etapa del Campionat Absolut d'Espanya i la prova consistia en un vol de navegació i reconeixement. El pilot, el cap de la torre de control de l'aeròdrom de Sabadell, on tenia la base l'aparell, era un pilot experimentat amb llicència per a vols comercials. A més, era director del Festival Aeri de les Festes de la Mercè i president del Consell Espanyol de Festivals Aeris.

Està previst que dilluns es practiqui l'autòpsia als cadàvers i després AENA té previst homenatjar les víctimes. Amb aquest ja són sis el número d'accidents d'aquest tipus que hi ha hagut a Espanya des de principis d'any. Dotze persones hi han perdut la vida.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut