Madrid

El govern aprova el Pla VIVE per rejovenir el parc automobilístic i millorar l'impacte mediambiental

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla VIVE (Vehicle Innovador Vehicle Ecològic) per renovar el parc automobilístic d'Espanya i alhora facilitar la millora de l'impacte mediambiental i de les estadístiques de seguretat viària.

Actualitzat
Aquest pla substitueix l'antic Prever i està dotat amb 1.500 milions d'euros anuals en "crèdits tous", amb una línia de finançament de l'ICO (Institut de Crèdit Oficial). Els destinataris dels ajuts seran els usuaris de vehicles de més de 15 anys d'antiguitat que vulguin adquirir un nou vehicle d'emissions limitades de diòxid de carboni.

Segons la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, aquest pla està destinat també a ajudar el sector estimulant les vendes. Els càlculs de l'executiu afirmen que uns 120.000 vehicles es podran acollir a aquest pla. El sector automobilístic considera insuficient el pla tot i que agraeix la iniciativa.

El Consell de Ministres ha aprovat a més a més un pla Renove per a la rehabilitació d'habitatges i hotels que es posarà en marxa l'any vinent i que tindrà una dotació econòmica de 2.500 euros.
Anar al contingut