Madrid

Catalunya lidera la caiguda de vendes de pisos a tot l'estat

Catalunya està patint la recessió econòmica més que cap altra zona de l'estat espanyol, sobretot pel que fa al sector immobiliari. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, la venda de pisos a Catalunya ha caigut un 45%, mentre que a la resta de l'estat, un 25%. En xifres, els primers quatre mesos d'aquest any s'han fet 26.000 operacions de compravenda a Catalunya, mentre que durant el mateix període de 2007, 45.000.

Actualitzat

La compravenda d'habitatges a Espanya continua en descens i al mes d'abril passat va caure un 7,1% després d'intercanviar-se gairebé 56.000 immobles respecte al mateix mes de l'any passat. La pitjor part se l'enduen els pisos de segona mà, ja que se'n van vendre un 20,4% menys. Per contra, la compravenda d'habitatges nous va repuntar un 12,3%.

Cauen les vendes i les compres i també les contractacions de les hipoteques i el seu valor mitjà. La taxa interanual d'immobles hipotecats ha disminuït un 9,4%. Pel que fa al seu import mitjà, ha registrat un descens d'un 4,8%. Els bancs han concedit préstecs per valor de més de 12.000 milions d'euros, és a dir, menys diners comparat amb l'any passat. L'interès mitjà de concessió d'aquests crèdits a l'abril va ser d'un 5,13%.

Catalunya és la segona comunitat autònoma en nombre d'habitatges hipotecats a l'abril, amb prop de 12.000. També ocupa aquesta posició pel que fa als diners prestats. La primera posició l'ocupa Andalusia, amb més de 15.000 habitatges hipotecats.

Anar al contingut