Santa Coloma de Farners

La comarca de la Selva registra un terratrèmol de 3,1 graus en l'escala de Richter

A les 20.48 h d'aquest diumenge hi ha hagut un terratrèmol de magnitud 3,1 a l'escala de Richter a la comarca de la Selva, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional. L'epicentre s'ha situat entre les localitats de Santa Coloma de Farners i Arbúcies, però també s'ha notat en altres poblacions del voltant, com Anglès i Sils. Sembla que el moviment sísmic, d'intensitat moderada, no ha provocat danys, tot i que la policia local de Santa Coloma ha informat que ha rebut moltes trucades de veïns.

Actualitzat

Després del terratrèmol s'han produït diverses rèpliques insignificants, que la població no ha percebut. Es tracta d'una zona on habitualment es fan sentir aquests sismes de poca intensitat. L'últim es va produir el 2003 i també n'hi va haver una petita sèrie de rèpliques.

Els dos darrers terratrèmols registrats a Catalunya van ser al mar. Un va passar davant de la costa de Tarragona el 17 de juny, amb una magnitud de 2,3 graus, i l'altre va ser davant de la costa de Girona, el 16 de juny, amb una potència de 2,6 graus.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut