Madrid

Todos contra el Canon calcula que el gravamen per als suports digitals costarà 220 euros anuals per llar

Coincidint amb el dia que han entrat en vigor les noves tarifes del nou cànon digital, la plataforma Todos contra el Canon ha explicat les accions que duran a terme en protesta contra el gravamen dels suports digitals. I és que calculen que a cada llar espanyola li costarà uns 220 euros anuals que no beneficiaran els autors, ja que se'ls quedaran els intermediaris. És per això que recolliran firmes en contra del canon i hi presentaran un recurs en contra.

Actualitzat
Les organitzacions contràries al cànon digital promouran una iniciativa legislativa popular, a través de la recollida de firmes, per tal que s'elimini, portaran el cas al tribunal europeu de la competència i recorreran contra l'ordre que estableix els equips i suports subjectes a compensació per còpia privada i les quantitats aplicables a partir d'ara.

I és que segons ha explicat el president de l'Associació d'Usuaris d'Internet, Miguel Pérez, el cànon suposarà un increment mitjà del 24,2% del cost dels aparells i suports, amb un sobrecost anual d'entre 220 i 250 euros per llar. Segons Pérez, aquests diners no beneficiaran ningú, ja que es quedaran en els intermediaris, i els autors, a qui en principi s'hauria de compensar amb aquest gravamen, no se'n veuran beneficiats.

Pérez també ha exigit al PP i la resta de grups minoritaris que s'han mostrat en contra del cànon que facin palesa aquesta oposició al Congrés dels Diputats. Entre altres motius per impugnar l'ordre, la plataforma Todos contra el Canon al·lega el fet que la llei fixa que els discos durs n'estan "exempts", mentre que l'ordre "fa una definició de disc dur en què diu que els que n'estan exempts són només els configurats com a discos de sistema", com per exemple un ordinador, però no els que es venen com a memòria addicional.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut