Los Angeles

Cyd Charisse mor als 87 anys després d'una carrera dedicada a la interpretació i la dansa

Cyd Charisse, una de les grans estrelles dels musicals de Hollywood, ha mort als 87 anys a causa d'una crisi cardíaca. La seva carrera va començar quan era molt jove, etapa en què va formar part de diversos ballets. Va saltar a la fama durant la dècada dels 40 i els 50 al costat de grans noms del músical com Fred Astaire i Gene Kelly.

Actualitzat
La seva primera aparició al cinema va ser el 1943 però se la recorda especialment per la seva participació en seqüències de "Cantant sota la pluja" i "Melodies de Broadway". També va formar part de films com "Brigadoon" i "La bella de Moscou". Les cançons que interpretava Cyd Charisse a les seves pel·lícules les doblava, normalment, la cantant India Adams.

Va treballar a les ordres d'Stanley Donen i Vincente Minnelli. Altres pel·lícules de la seva filmografia són "Siempre hace buen tiempo", "Chicago años 30" o "Viva Las Vegas". Destaquen "Dos semanas en otra ciudad", de Minnelli, o la pel·lícula de ciència-ficció "Los conquistadores de Atlantis", dirigida per Kevin Connor a finals dels 70.

El fet que el 1952 assegurés les seves cames per cinc milions de dòlars li va servir per entrar al "Llibre Guinness dels rècords. A partir dels anys 60, les produccions musicals van anar de baixa, com també ho va fer la seva carerra. Passada l'època daurada dels musicals, les aparicions de Charisse al cinema van disminuir, fins que el 1967 es va retirar. Ha mort als 87 anys per una crisi cardíaca.
Anar al contingut