NBA

Els Celtics de Boston s'adjudiquen l'anell de campions de l'NBA després d'apallissar els Lakers

El Celtics s'han emportat el seu 17è títol de l'NBA. L'equip de Boston s'ha proclamat campió després d'un sisè partit contra els Lakers, on els de Los Angeles gairebé no han posat resistència. Victòria per 39 punts de diferència, un històric 131-92, un resultat que ja ho diu tot sobre com ha anat el partit i, de fet, com ha anat tota la sèrie final, dominada pels Celtics. Només en el primer quart els Lakers s'han posat una mica les piles, a partir del segon res de res. Els de Boston no guanyaven el títol des del 1986.

Actualitzat
Els de Boston han humilat els Phil Jackson, s'han escapat en el marcador i al descans ja guanyaven de 23 punts. Ray Allen i Kevin Garnett, amb 26 punts cadascun, han estat els líders locals. Per part dels Lakers, Pau Gasol, amb 11, no ha tingut el dia, i el millor del californians, Kobe Bryant, amb 22, però aquesta no ha estat ni de bon tros la final del de Los Angeles. Sí, però, la de Paul Pierce, escollit millor jugador de la sèrie final i la de Garnett, triat avui com l'home més valuós. Els Celtics es prenen així la revenja de l'última final, en què es van enfrontar tots dos equips, que va ser fa 21 anys, però aleshores van guanyar els Lakers.