Barcelona

L'Ajuntament vol que les motos paguin per aparcar al centre de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona vol que les motos paguin per aparcar al centre de la ciutat per compensar la falta d'espai físic a la superfície per estacionar més vehicles de dues rodes. Es crearan mig miler de places per a motos als aparcaments municipals. Les primeres vint ja s'han habilitat a l'avinguda Francesc Cambó.

Actualitzat
Actualment a la ciutat de Barcelona hi ha, per cada vuit motocicletes, una plaça d'aparcament sobre calçada. La resta, la gran majoria, aparquen sobre la vorera. I com que l'estacionament en superfície no es pot dilatar més, sobretot al centre de la ciutat, i com que el nombre de motos és creixent, l'Ajuntament ha creat 20 places d'aparcament soterrani en rotació que es cobraran a 80 cèntims l'hora.

El regidor de mobilitat, Francesc Narváez, assegura que és la solució més pràctica si es vol garantir la prioritat del vianant al centre de Barcelona. D'aquí a finals del mandat es crearan 500 places més d'aparcament soterrani de pagament per a vehicles de dues rodes. Des del consistori s'assegura que no augmentarà la pressió contra la indisciplina dels motoristes.
Anar al contingut