Washington

El cervell dels homosexuals és similar al del sexe oposat

Científics suecs han conclòs que el cervell dels homosexuals és similar al de persones del sexe oposat, segons un informe que publica avui la revista "Proceedings of the National Academy of Sciences". És a dir, que el cervell d'un home homosexual tindria aspectes semblants al d'una dona, mentre que el d'una lesbiana seria similar al d'un home heterosexual. Aquesta similitud es manifesta en una lleugera asimetria hemisfèrica. En el cas de les lesbianes i els homes heterosexuals l'hemisferi dret té una mida més gran que l'esquerre, mentre que aquesta diferència no hi és en el cervell d'homes gais i dones heterosexuals. Aquests resultats, diu l'estudi, no poden vincular-se a efectes d'aprenentatge sinó a factors neurobiològics.

Actualitzat
L'estudi, que s'ha fet entre 90 homes i dones, homosexuals i heterosexuals, ha evidenciat també que en la connexió de l'amígdala les lesbianes mantenen una gran similitud amb els homes heterosexuals, mentre que en els homes gais aquesta connexió és semblant a la de les dones heterosexuals.

En el cervell, l'amígdala -una massa de la mida d'una ametlla ubicada a l'interior dels lòbuls temporals- controla les reaccions vinculades a la por, així com a les secrecions hormonals del sistema endocrí.
Anar al contingut