Sant Joan Despí

La CCMA i el CHC creen TV Salut per proporcionar informació i entreteniment als hospitals

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) han creat TV Salut per proporcionar informació i entreteniment als usuaris de la sanitat. Es tracta d'una experiència pionera a Europa que permet en una sola pantalla barrejar continguts audiovisuals amb informació sobre el funcionament dels centres sanitaris. Un projecte que pot arribar als 4,5 milions d'usuaris que atenen els centres associats al CHC.

Actualitzat

A partir d'ara, el temps a les sales d'espera dels hospitals pot passar més ràpid. Si més no, aquesta és una de les intencions del nou canal TV Salut que ha presentat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

L'objectiu és que a les sales d'espera dels centres del Consorci Hospitalari de Catalunya es pugui veure una pantalla, amb la part dreta emetent la programació del canal de notícies 3/24 i a l'esquerra, a la banda inferior, reservada per posar informació útil per als usuaris sobre el funcionament del centre, com ara horaris o campanyes. Cada hospital decidirà el que vol escriure-hi, mentre la pantalla, a més, podrà mostrar vídeos relacionats amb la salut i la qualitat de vida i d'interès sociosanitari, com, per exemple, una explicació de com funciona el sistema hospitalari català adreçada als nouvinguts de parla russa.

Així doncs, i gràcies al software Automatic TV desenvolupat per la CCMA, a través de la seva empresa filial Activa Multimèdia, TV Salut permetrà als hospitals associats al CHC tenir un mitjà de comunicació instantani amb els seus usuaris.

TV Salut ja es pot veure a l'Hospital de Calella, i està previst que es vagi instal·lant a la resta de centres del Consorci Hospitalari, començant pel de Blanes. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ja treballa en projectes similars adreçats a altres sectors, com, per exemple, el dels transports públics.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut