Madrid / Barcelona

Corbacho i Serna es miraran amb lupa els ERO

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, i la consellera del ram de la Generalitat, Mar Serna, han advertit aquest dijous que es miraran amb lupa els expedients de regulació d'ocupació temporal que volen presentar diverses empreses per l'aturada d'activitat arran de la vaga dels transportistes. Corbacho ha assegurat que es miraran a fons els ERO que es presentin amb l'excusa de la protesta dels transportistes. En la mateixa línia, Serna ha afirmat que analitzaran cada cas de forma individual. D'entre les empreses instal·lades a Catalunya que han anunciat un ERO temporal hi ha Seat a Martorell i Yamaha Motor España a Palau Solità i Plegamans. Sharp Electrónica España a Sant Cugat del Vallès s'ho està pensant.

Actualitzat

La vaga de transportistes ha obligat algunes empreses a paralitzar la producció per falta de subministrament. Algunes companyies ja han anunciat que presentaran expedients de regulació d'ocupació temporals davant l'aturada d'activitat que han de suportar.

Reaccions de Corbacho i Serna

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, considera que no es pot plantejar seriosament que 24 hores de falta de subministrament provoqui un ERO a cap empresa. Corbacho ha comentat que "si (les empreses) tenen qualsevol altre problema de fons, estan en el seu dret de plantejar un expedient, però no pel fet que durant 24 hores no hagin tingut subministrament".

La consellera de Treball, Mar Serna, ha fet unes declaracions semblants i ha dit que "qualsevol vaga empresarial no pot ser una excusa per amagar una situació que és diferent de la de la mateixa vaga".

 

 

Anar al contingut