Detingudes a Orio dues empresàries acusades de pagar l'"impost revolucionari" a ETA

La Guàrdia Civil ha detingut a la localitat guipuscoana d'Orio dues dones acusades de pagar l'anomenat impost revolucionari a l'organització terrorista ETA. Les detencions s'han fet després que els noms de les dues dones apareguessin entre la documentació intervinguda en l'operació en què es va detenir Francisco Javier López Peña, "Thierry", el passat 20 de maig a Bordeus. Segons la Guàrdia Civil, es tracta de les germanes María Isabel i Blanca Guño Azpiroz. Totes dues serien empresàries amb contactes amb l'entorn de l'esquerra abertzale, i una d'elles podria tenir lligams amb l'extingida formació Euskal Herritarrok. L'operació continua oberta.

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha registrat dues empreses de les localitats d'Aguinaga i Usurbil en el marc de l'operació contra l'impost revolucionari de la banda terrorista. En l'operació, els agents han detingut les dues empresàries acusades de finançar ETA, segons fonts de la lluita antiterrorista. Els comprovants dels pagaments que haurien fet les detingudes estarien entre la documentació que es va intervenir després de l'arrest el passat 20 de maig a Bordeus de "Thierry", considerat el número u de l'organització terrorista i responsable últim de tornar a matar després de la treva.

Les germanes María Isabel i Blanca Guño Azpiroz, segons fonts policials, estarien relacionades amb l'entorn de l'esquerra abertzale, i una d'elles hauria tingut lligams amb l'extingida formació Euskal Herritarrok en les passades eleccions.

L'operació, que ha estat ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, continua oberta.

Anar al contingut