Barcelona

Mas respon a Duran que CiU no es deixarà arrossegar ni pels republicans ni pels socialistes

Pendent de l'estratègia que seguirà ERC els pròxims mesos, el president de CiU, Artur Mas, ha assegurat que la federació nacionalista no es deixarà arrossegar ni pels republicans ni tampoc pels socialistes. Mas ho ha dit en resposta al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que divendres va advertir que seria un greu error que CiU anés a remolc d'ERC.

Actualitzat

"Hi estic plenament d'acord: ni per ERC ni pel partit socialista, ni per ningú, perquè nosaltres som els qui tenim un projecte de país, i estem oberts a parlar amb tothom, perquè les grans polítiques es fan buscant consensos amplis", ha subratllat Mas.

Després de reconèixer que l'atenció informativa la marcava el congrés dels republicans, a qui ha desitjat "sort i encert", Mas ha subratllat que el que és "decisiu" en aquests moments és saber fins a quin punt l'"alternativa catalanista al monopoli socialista" és capaç de poder "transmetre il·lusió i esperança".

Mas ha demanat un "esforç" a tots els membres del seu partit perquè "obrin més la porta" i que el projecte "de la Casa Gran del Catalanisme" pugui acollir "el màxim possible de gent, uneixi la massa crítica que permeti que la nostra alternativa triomfi".

Davant del "monopoli socialista" en totes les administracions polítiques, basat segons el parer de Mas "en molta ideologia i dirigisme", el president de CiU proposa "més ideals, més confiança en la iniciativa de la gent i menys voluntat de control, perquè les millors etapes de Catalunya han estat quan hi ha hagut moltes idees i voluntat d'autogovern, llibertat per al país i institucions fortes".

El líder de la federació, que ha fet un balanç positiu de les propostes de la seva formació en les diferents polítiques sectorials, ha afirmat que en els quatre anys que fa que CiU és a l'oposició ha sabut superar una "assignatura important", perquè "avui ningú pot dir que Convergència és simplement un invent per governar o estar al poder, o un moviment polític impulsat per una sola persona".

El secretari general de Convergència s'ha referit també a la polèmica per l'aplicació de la tercera hora de castellà, i ha recalcat que la Generalitat ha de saber defensar les seves competències i "la immersió lingüística", i que si aquesta regulació no és del grat del govern espanyol "ja la recorreran", però "no podem anar a remolc del que diguin". En aquest sentit, ha reclamat una "orientació clara" en matèria educativa que sigui possible aplicar "governi qui governi".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut