Madrid

El govern espanyol deroga el transvasament de l'Ebre

S'ha oficialitzat la derogació del decret que autoritzava la construcció de la canonada que havia de dur aigua del minitransvasament de l'Ebre fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. El Consell de Ministres ho ha aprovat en la seva reunió setmanal, després del canvi que han experimentat els embassaments catalans l'últim mes. Les pluges han permès sortir de la situació d'excepcionalitat que va motivar la seva aprovació i el subministrament de la població està garantit.

Actualitzat
Avui les conques internes de Catalunya són a prop del 55% de la seva capacitat, és a dir, tenen més aigua avui que ara fa un any, quan es van activar les mesures de sequera. En el cas concret del sistema Ter-Llobregat, que dóna servei a l'àrea metropolitana de Barcelona, els seus embassaments són al 57%. Aquesta situació ha servit a la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, per argumentar l'aixecament de les obres de construcció de la canonada que havia de dur aigua de l'Ebre a Barcelona.

"Cessa doncs la situació d'emergència i cessa també en conseqüència la vigència del reial decret. De justícia va ser posar-lo en marxa en honor a la igualtat de tots els espanyols i de justícia és derogar-lo quan ja no és necessari".

En conseqüència, l'executiu ha paralitzat els 700 expedients d'expropiació dels terrenys per on havia de passar la canonada. Ara també s'està negociant la manera de rescindir el contracte de les obres amb les empreses constructores amb la intenció, ha dit De la Vega, que no tingui cap cost econòmic per als contribuents.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut