Barcelona

Carretero diu que si guanya les eleccions d'ERC no trencarà el tripartit

El candidat de Reagrupament.cat a la presidència d'Esquerra, Joan Carretero, ha assegurat que si guanya les eleccions d'ERC, els republicans no marxaran del govern. Tot i això, ha mantingut un discurs molt crític amb el tripartit i ha assegurat que seran més exigents amb el govern des del punt de vista nacional. L'exconseller, que es va inventar l'expressió "Dragon Kan" per aplicar-la al primer tripartit, ha assegurat que el govern de José Montilla és "pitjor i més inestable" que el de Pasqual Maragall.

Actualitzat

Carretero, que ha mantingut un discurs molt crític amb el tripartit, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que seran més exigents amb el govern des del punt de vista nacional, però no el trencaran. Segons ha recordat: "Aquest govern no funciona, té dificultats greus i no compleix determinades qüestions imprescindibles per construir la nació."

L'exconseller, que ja parlava de "Dragon Kan" amb el primer tripartit, ha assegurat que el govern de Montilla és "pitjor i més inestable" que el de Maragall. En aquest sentit, ha manifestat que en aquesta legislatura hi ha hagut incidents molt més greus que en el primer del tripartit, que ha titllat de "bassa d'oli comparat amb aquest", però ara, ha continuat, "tothom calla més".

Entre aquests episodis que troba escandalosos, ha mencionat el dia que el dirigent d'Esquerra Xavier Vendrell va oferir la presidència de la Generalitat a Artur Mas durant una calçotada.

Anar al contingut