Miami

Mor Bo Diddley, "l'arquitecte del rock and roll"

Un dels creadors del rock and roll, Bo Diddley, ha mort als 79 anys d'una aturada cardíaca a la seva casa d'Archer, a Florida. La salut del cantant, guitarrista i compositor nord-americà va quedar molt tocada després d'un atac de cor l'agost passat. L'anomenat "arquitecte del rock" era reconegut per la seva característica guitarra rectangular, les ulleres i un barret negre. Generacions d'aficionats al rock i al blues han seguit la música de Bo Diddley, que va crear èxits que han perdurat en el temps com "Craw-dad", "Say Man", "Oh yea" o "I'm a man". El 1999 li van donar un premi Grammy en reconeixement a la seva carrera musical.

Actualitzat

Bo Diddley era el seu nom artístic. En realitat es deia Ellas MacDaniel i era oriünd de Mississipí. Abans de fer-se famós, l'artista va treballar de fuster i de mecànic, però tocava la guitarra al carrer amb els seus amics.

El primer senzill d'aquesta llegenda del rock i del blues va ser un treball que duia el seu nom, "Bo Diddley", publicat el 1955. La cançó va sorprendre els aficionats amb un nou ritme que, des de llavors, es va conèixer com a "Bo Diddley beat".

Bandes com els Rolling Stones i els Who es van deixar influir per la música de Do Diddley. L'estil de l'artista desaparegut també es detecta en algunes cançons d'Elvis Presley, o músics i cantants d'ara com Bruce Springsteen, U2, David Bowie o The Police, entre d'altres.

Anar al contingut