Barcelona

L'arquebisbe de Barcelona diu que la Cope "dificulta la tasca de l'Església" i que alguns programes "fomenten la crispació"

Dures crítiques les que ha vessat el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, contra la cadena Cope. En una entrevista a "La Vanguardia", Martínez Sistach assegura que l'emissora "dificulta la tasca de l'Església" i reivindica "un potent mitjà de comunicació, no un potent mitjà de generació de conflictes". Especialment crític es mostra amb el programa dirigit i conduït per Federico Jiménez Losantos. El cardenal de Barcelona assegura que durant l'última reunió del comitè executiu de la Conferència Episcopal Espanyola va expressar el seu desacord amb el propòsit de renovar-li el contracte.

Actualitzat

Segons Martínez Sistach, el programa de Losantos, igual que algun altre de la cadena, "no fomenten la concòrdia ni la serenitat, sinó l'agitació i la crispació". "A les diòcesis catalanes, els bisbes constatem amb dolor com alguns programes de la cadena contribueixen a la desafecció de moltes persones respecte a l'Església", diu Martínez Sistach.

I no només això: segons l'arquebisbe cardenal de Barcelona, aquests espais també tenen "una repercussió negativa en la decisió de molts contribuents a l'hora de fer l'aportació tributària a l'Església".

Martínez Sistach reclama que la Cope compleixi l'ideari aprovat en assemblea plenària de la Conferència Episcopal Espanyola el 1994, "respectant el dret de les persones a la bona fama, així com els valors constitucionals i les institucions, entre les quals les autonòmiques".

Respecte a la línia editorial de l'emissora en la crisi del PP, el cardenal arquebisbe assegura que "la Cope no ha d'interferir en els debats interns dels partits polítics i encara menys adoptar posicions de bel·ligerància respecte a aquests", ja que "això impedeix que la cadena tingui un esperit crític, respectuós i seriós".

Anar al contingut