Torre-serona

S'estrena a Torre-serona la primera casa Kyoto de Catalunya

La primera casa sostenible i bioclimàtica de Catalunya, el primer prototip de l'anomenada casa Kyoto, s'estrena aquest cap de setmana a Torre-serona. Equipada amb tot tipus de paràmetres d'estalvi de recursos i d'energia, la despesa energètica que genera és zero. La Universitat de Lleida estudiarà durant un any el comportament de la casa, on hi habitarà una família. L'empresa promotora ja en té dotze més en projecte.

Actualitzat
L'estructura de la casa Kyoto és prefabricada per controlar al màxim la producció de runes i residus. Amb l'orientació de les façanes i un patí interior es guanya llum i la resta la generen plaques fotovoltaiques. L'energia sobrant es ven a la xarxa. A més, el sistema de ventilació fa entrar l'aire a la temperatura del subsòl a 15 graus per evitar que es refredi en excés. L'aigua també s'aprofita.

Una família de quatre membres estrenarà la casa aquest cap de setmana i experts de la UdL l'estudiaran durant un estiu i un hivern per comprovar-ne l'eficiència. L'habitatge, que està sol en una parcel·la i té tres plantes, costa uns 300.000 euros, però la voluntat dels promotors és fer-ne d'adossades i també pisos que redueixin el preu. El muntatge de la casa és de quatre mesos.
Anar al contingut