Barcelona

Proposen que les joves d'entre 16 i 18 anys puguin avortar sense el consentiment dels pares

L'Associació de Clíniques Acreditades per Interrompre l'Embaràs proposa que les joves d'entre 16 i 18 anys puguin avortar sense que sigui necessari el consentiment dels pares o d'un tutor. A través d'un comunicat, aquesta entitat, que integra una trentena de clíniques abortives, demana una reforma en profunditat de la llei que regula aquesta pràctica. Consideren necessari que s'exclogui del Codi Penal i que s'articuli una llei de terminis perquè la dona pugui decidir lliurement si vol interrompre la gestació.

Actualitzat
Pel que fa a les joves d'entre 16 i 18 anys, qualifiquen d'incongruent que els calgui una autorització dels pares o tutors, amb l'argument que no se'ls en demana per a altres procediments mèdics com ara els tractaments de quimioteràpia o la lligadura de trompes.

Per la seva banda, les entitats que han posat en marxa la campanya pel dret a l'avortament lliure i gratuït han lliurat avui al jutjat de guàrdia de Barcelona 400 autoinculpacions més. D'aquesta manera denuncien el que qualifiquen d'assetjament policial i judicial contra les clíniques que practiquen interrupcions de l'embaràs.
Anar al contingut