Brussel·les

Un català amb fibrosi quística i diabetis denuncia a Brussel·les la normativa de seguretat als aeroports

Un jove català, David Raya, ha viatjat a Brussel·les per denunciar davant del Parlament Europeu les actuals normatives de seguretat als aeroports. Raya té fibrosi quística i diabetis, cosa que l'obliga a dependre d'un arsenal de medicaments, la majoria líquids i aerosols, que superen el volum de líquid permès per poder pujar a l'avió com a equipatge de mà. Fa dos anys es va trobar que a l'aeroport de Berlín no el deixaven embarcar amb els seus fàrmacs. Les autoritats el van sotmetre a un exhaustiu control i, ara, David Raya ha denunciat al Parlament Europeu el que considera una vulneració dels seus drets.

Actualitzat

La normativa europea que prohibeix pujar líquids a l'avió per raons de seguretat provoca incomoditats, però hi ha gent per qui és un veritable maldecap. El David Raya té fibrosi quística i diabetis i sempre que viatja necessita endur-se una maleta plena de fàrmacs, que superen el volum de líquid que pot pujar a l'avió com a equipatge de mà.

Precisament això li ha portat més d'un maldecap. El 2006, a l'aeroport de Berlín, no el deixaven embarcar amb els seus medicaments, uns fàrmacs que pot necessitar en qualsevol moment i valen més de 3.000 euros. Com que ho va considerar una vulneració dels seus drets, el jove català va portar el seu cas al Parlament Europeu, on van admetre la seva denúncia i aquest dimarts l'han convidat a Brussel·les i han escoltat el seu cas. Ha tingut cinc minuts davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per demanar també la modificació de la normativa sobre els controls de seguretat als aeroports. El jove espera que arribi el dia que la seva maleta de medicaments no sigui un problema als controls de seguretat dels aeroports.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut