Las Palmas de Gran Canaria

Unes bessones separades per error es coneixen per casualitat al cap de 28 anys

Com si d'una pel·lícula es tractés, dues bessones canàries separades per error a l'hospital s'han retrobat casualment al cap de 28 anys. El cas ha sortit a la llum gràcies al fet que una amiga d'una de les bessones les va confondre en un centre comercial. El que va començar com un malentès entre amigues va derivar en la descoberta dels fets i en un trauma per a una de les bessones, que ha denunciat els fets i reclama tres milions d'euros pel dany psicològic que li ha provocat que la separessin de la seva família biològica i tenir coneixement dels fets per casualitat i tants anys després.

Actualitzat
Tot va començar en un centre comercial l'any 2001. Una de les bessones va anar a l'establiment on treballava una amiga de l'altra germana. L'amiga es va estranyar i enfadar per què no li havia dit res i, després de comentar-ho amb una amiga comuna, es va assabentar que la bessona que ella coneixia no havia anat al centre comercial aquell dia. Per tant, hi havia una altra noia clavada a la bessona. "Caminen igual, s'expressen igual, tenen la mateixa mirada i timbre de veu", ha explicat.

Uns quants dies després, la bessona desconeguda va tornar a la botiga i, aquesta vegada, l'amiga es va interessar per la seva identitat i li va comentar l'existència d'una noia igual que ella. Li va proposar de trobar-se i així ho van fer. Van contrastar les dades de naixement i van descobrir que havien nascut el mateix mes de l'any 1973, però amb tres dies de diferència, a l'hospital Nuestra Señora del Pino de Las Palmas de Gran Canaria.

Una de les noies va admetre que tenia una germana bessona amb qui no s'assemblava gaire. Li van proposar fer-se les proves d'ADN, però, ella ho va rebutjar pel cop a la família que podia suposar i perquè volia continuar vivint com fins aleshores.

Amb el temps, l'angoixa va anar creixent i "per la incertesa i un cúmul de circumstàncies", l'any 2004 es van sotmetre a les proves, que van confirmar que el perfil genètic coincidia en un 99,99%. És a dir, que eren germanes bessones i que, per un error a la sala d'incubadores de l'hospital, van separar les dues nenes i van identificar una de les bessones com una criatura que havia nascut tres dies després.

La bessona critica la "desídia i deixadesa total" de l'administració, que manté que el funcionament del centre sanitari va ser "correcte" i insinua que hi va haver algun tipus de manipulació per part dels progenitors ja fora de l'hospital.

La bessona, que ara té 35 anys, ha hagut de rebre tractament psicològic, critica que se la privés de relacionar-se amb la seva família biològica i que els fets han transcendit quan el pare de les bessones ja ha mort. La dona reclama una compensació de tres milions d'euros per un cas que li ha suposat "un calvari" perquè li ha trastocat les relacions familiars. L'administració, en canvi, només admet una indemnització de 700 euros per negligència mèdica.

A l'Equador, l'any passat es va saber de dues germanes bessones separades en el moment de néixer -segons els pares biològics, els van robar un nadó- i que es van trobar també per casualitat en un restaurant. La bessona que va créixer separada dels pares biològics va decidir continuar vivint amb els adoptius.
Anar al contingut