Madrid

Santamaria titlla de "cacicada" la carta de 800 cuiners contra les seves polèmiques declaracions

El cuiner Santi Santamaria, que fa dues setmanes va destapar la capsa dels trons en acusar la majoria de cuiners d'avantguarda, entre ells Ferran Adrià, d'incloure additius alimentaris als seus plats, ha presentat a Madrid el seu nou llibre amb moltíssima expectació. La premsa, arribada fins i tot de l'estranger, ha acudit en massa al primer acte del cuiner des que va encetar la guerra. Santamaria, a banda de presentar "La cocina al desnudo", ha tornat a insinuar que els aliments que s'utilitzen no són cent per cent saludables i ha criticat els 800 cuiners que li van respondre en bloc.

Actualitzat

Després de rebre crítiques de totes bandes per les seves declaracions en un acte públic, especialment dels seus propis companys de professió, que en algun cas li han fet el buit, Santi Santamaria ha tornat a aparèixer en escena.

El cuiner, que va denunciar que l'ús de substàncies químiques en dosis elevades podia suposar un risc per a la salut i va donar a entendre que companys seus abusaven d'aquestes substàncies, ha presentat el seu últim llibre, "La cocina al desnudo". Les polèmiques declaracions, en què també va lamentar que els cuiners "pretensiosos" donin als clients "plats que ni ells mateixos es menjarien", li han servit, sens dubte, per omplir la sala de periodistes.

Tot i que Santamaria ha assegurat que no volia crear més polèmica, ha criticat els mitjans de comunicació, ja que segons ell és "fàcil embrutar" i s'ha creat sensacionalisme i manipulació al voltant de les seves declaracions. També ha considerat que la carta firmada pels seus companys de professió contra les seves afirmacions és una "cacicada".

El cuiner i propietari d'El Racó de Can Fabes ha llegit un comunicat i una carta en què ha tornat a afirmar una altra vegada que el consumidor té el dret d'estar informat del que menja i ha reivindicat la necessitat de tornar a una cuina natural, mediterrània i saludable.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut