Barcelona

Benach considera indispensable "pel bé de Catalunya" que ERC "construeixi ponts" amb CiU

Ernest Benach, president del Parlament i candidat a la presidència d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha parlat als micròfons de Catalunya Informació. Benach ha dit que considera indispensable l'acostament de la formació republicana a Convergència i Unió (CiU). "És indispensable pel bé de Catalunya", ha dit Benach, que ha afegit que la necessitat de "construir ponts" amb la federació nacionalista "no la discuteix ningú, i em sembla, a més a més, de sentit comú".

Actualitzat

A banda d'aquesta qüestió, Ernest Benach també ha parlat de la cursa precongressual al si del partit independentista. El president del Parlament ha dit que, ara per ara, és "molt difícil" fer cap previsió sobre com aniran les votacions per triar el nou president i secretari general de la formació. En tot cas, Benach ha qualificat d'"experiència nova" el fet que el procés es dugui a terme a través d'una votació secreta i ha valorat positivament el "contacte directe" amb els militants durant tot el procés de la campanya prèvia al congrés.

També ha tingut paraules per a la crida a la unitat feta recentment per Joan Puigcercós, un dels quatre candidats a la presidència d'ERC. Benach ha volgut recordar que des de la seva candidatura el "to durant tota la campanya" ha estat precisament aquest, el de buscar la unitat i el consens. "La crida a la unitat la vam fer nosaltres primer", ha dit Benach.

Respecte als plans de futur per l'endemà del congrés del 7 de juny, Benach ha afirmat que cal que tant qui guanyi com qui perdi sigui "molt generós". "Nosaltres ho serem, pel bé del projecte comú, que és el partit", ha remarcat. De fet, Benach creu que tot plegat és una qüestió indispensable si tenim en compte que caldrà "negociar moltes coses", com ara l'executiva, la ponència política o fixar un full de ruta polític.

Independentment que la seva candidatura s'imposi al congrés, Benach ha assegurat que caldrà incorporar gent de totes les candidatures, "buscar els millors" pel bé del partit.

Pel que fa a l'objectiu de convocar un referèndum sobre l'autodeterminació per al 2014, el candidat a la presidència d'ERC ha dit que la proposta de la seva candidatura passa per crear un comissionat per guiar tot el procés. A més, ha dit que es tracta d'un projecte aprovat a la conferència nacional i que totes les candidatures comparteixen amb més o menys intensitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut