Pequín

La Xina situa la previsió de morts pel terratrèmol en més de 80.000

Les previsions de víctimes pel terratrèmol del dia 12 a la Xina podrien superar les 80.000 segons les darreres dades del Consell d'Estat, l'executiu xinès. Fins ara els morts identificats són més de 60.500, gairebé 5.000 més que el recompte del dia anterior, i encara hi ha més de 26.000 desapareguts. Els ferits són més de 350.000, dels quals gairebé 24.000 encara són a l'hospital i un total de 14,4 milions de persones han hagut de ser evacuades.

Actualitzat

El primer ministre xinès, Wen Jiabao, ha avançat aquestes últimes dades coincidint amb la visita del secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, a la capital de Sichuan, la província més afectada.

Wen Jiabao ha explicat a Ban Ki-moon que les tasques de reconstrucció començaran al més aviat possible, però es tem que duraran més de tres anys. A més, els damnificats s'enfronten ara al risc d'inundacions i malalties infeccioses, ja que els moviments de terra han format llacs que amenacen de desbordar-se sobre ciutats ja esfondrades.

Les donacions nacionals i internacionals per ajudar els damnificats ascendeixen als 3.730 milions de dolars.

Quaranta-cinc milions de xinesos s'han vist afectats per aquest sisme, el més devastador dels últims 32 anys al país.

Des del terratrèmol del 12 de maig, s'han produït a la regió de Sichuan 178 rèpliques per sobre dels 4 graus a l'escala de Richter.

Anar al contingut