Barcelona

Detenen 48 persones a la Zona Franca en una gran operació contra el tràfic de drogues i armes

Gran operació policial a la Zona Franca. Els Mossos han detingut 48 persones i n'han denunciat 400 més per tinença d'estupefaents i armes. En un dispositiu anomenat "Cercle" que ha durat tres mesos, la policia catalana ha pogut desmuntar el mercat de la droga que fa anys que funciona al voltant d'alguns edificis d'Eduard Aunós, al barri de la Marina. Al llarg d'aquests mesos, els agents han intervingut al voltant de 1.000 paperines de cocaïna per un valor aproximat al mercat d'uns 60.000 euros, a més de recuperar 18.000 euros en bitllets fraccionats.

Actualitzat
Els Mossos han donat per tancada una operació que fa tres mesos que durava amb la detenció de dues dones a la Zona Franca, Jessica M. B., de 29 anys, i María Luisa M. M., de 41, les dues de nacionalitat espanyola i veïnes de Barcelona. Se les acusa d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Es tracta de les últimes detencions d'un ampli dispositiu anomenat "Cercle" que des del febrer vigila els pisos de l'edifici d'Eduard Aunós, al barri de la Marina, on fa temps que funciona un mercat de drogues.

En aquest temps els agents han detingut 48 persones, entre requeriments judicials de recerca i ingrés a presó, tràfic de drogues i robatori a l'interior de vehicle, i han denunciat 373 persones més per consum i tinença d'estupefaents i 33 persones per tinença d'armes.

Venedors enginyosos

La forta pressió policial ha obligat els venedors de drogues i armes a esforçar-se per evitar que els enxampessin. Les vivendes on es venia la cocaïna tenien fortes mesures de seguretat per evitar l'arribada de la policia, com ara portes blindades i també càmeres de vigilància. A més, els traficants havien creat sistemes per evitar que els atrapessin "in fraganti". Així, obligaven els compradors a seguir un intermediari, conegut en l'argot policial com a "punteres", que els portava fins a un pis del carrer Riudoms on havien de fer un xiulet. Els venedors estaven amagats al pis i llançaven per la finestra una pinça lligada a un fil de pescar on el comprador havia de col·locar els diners. Un cop recollits, tornaven a llençar el fil amb una paperina de cocaïna.

El divendres 16 de maig els Mossos van entrar per la finestra a l'immoble i van detenir Jessica M. B. Els agents van localitzar en diverses estances de la casa 50 paperines de cocaïna a punt per vendre, quatre màscares de respiració utilitzades habitualment per les persones que processen la droga, una màquina de comptar monedes, un soldador elèctric i més de 3.500 euros en diferents bitllets i monedes. Pocs dies després, el dimarts 20 de maig, la policia va detenir María Luisa M. M., que suposadament contactava amb els possibles consumidors i els portava al lloc on havien d'adquirir la droga. Les dues dones ja estan en llibertat amb càrrecs.

Una operació carregada de paciència

El dispositiu "Cercle" es va estrenar al febrer i durant tres mesos els Mossos van localitzar diversos pisos que estarien relacionats directament amb la venda de substàncies estupefaents. Els agents van controlar l'afluència de compradors i els van anar denunciant. Ara l'operació continua oberta, però només per vigilar la zona i inspeccionar els pisos on presumptament es venia la droga.
Anar al contingut