Madrid

Centenars de persones demanen la dimissió de Rajoy davant la seu del PP

Els dos sectors del PP s'han vist les cares a Madrid. A través de telèfon mòbil s'han convocat dues manifestacions confrontades però que compartien lloc i hora. El sector més conservador del Partit Popular ha decidit sortir al carrer per donar suport a María San Gil i José Antonio Ortega Lara, que han escenificat accions de protesta contra el nou rumb de la direcció popular. Els seguidors de Mariano Rajoy han respost amb una contramanifestació en suport del seu líder. A l'hora de la veritat, però, la pluja ha aigualit un acte en què hi ha hagut més presència de crítics amb l'actual president.

Actualitzat

Una part del PP contra l'altra. Qui dóna suport a Rajoy contra qui s'empara en María San Gil per pressionar l'actual president del partit conservador. Aquest és el resum de la curiosa manifestació que s'ha viscut a Madrid. Les diferències que fins ara només s'havien vist en els seus dirigents, han arribat al nivell de la militància. Tot s'ha mogut a través de missatges de mòbil amb dues convocatòries diferents: una per donar suport a María San Gil i una altra, a Mariano Rajoy.

Les concentracions eren al mateix lloc, davant la seu del PP a Madrid, i a la mateixa hora, a les 12 del migdia, però la pluja que ha caigut sobre la ciutat ha aigualit la trobada. La manifestació contra Rajoy ha convocat més gent. Unes 200 persones han respost a la crida per SMS i s'han concentrat davant la seu central del partit en suport a la presidenta del PP basc. Malgrat la pluja, els concentrats han fet sentir les seves crítiques al màxim responsable del PP, a qui li han demanat que dimiteixi al crit de "Mariano Rajoy dimite hoy". També acusen de traïdor i covard l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, que dóna suport a Rajoy.

Pràcticament no hi ha hagut seguidors de l'actual president. Es dóna la coincidència que a l'interior de la seu hi havia el mateix líder popular, reunit amb alcaldes del partit. En aquesta trobada, Rajoy ha denunciat maniobres perquè no es presenti a la reelecció al capdavant del partit.

Un partit dividit

Aquest insòlit creuament de manifestacions mostra fins a quin punt ha arribat la divisió a l'interior del partit. La batalla s'ha convertit en guerra oberta, després de l'abandó de María San Gil, al qual s'ha sumat en aquestes últimes hores la marxa d'Ortega Lara, el funcionari de presons segrestat per ETA durant més de 500 dies precisament per la seva condició de militant del PP.

Aquest adéu polític ha estat el detonant dels últims retrets entre dirigents. Fins i tot, l'expresident espanyol José María Aznar assegura que està molt disgustat. A través d'un portaveu, l'expresident del govern espanyol ha expressat el seu profund disgust pels últims esdeveniments al partit. El dirigent popular està molt dolgut amb Rajoy, amb qui diuen que ha trencat tota relació des de les eleccions del març passat. Mentrestant, els dirigents dels sector més conservador del partit han sortit en tromba a defensar María San Gil. I no estalvien crítiques cap a l'actual president del partit.

Mentrestant, Rajoy, amb mig partit en contra, llança un missatge a la militància i assegura que no els decebrà. Davant l'evidència de dos sectors enfrontats, creu que el partit tirarà endavant. En quatre setmanes arribarà el congrés del partit, que es preveu el més renyit dels últims temps, tot i que de moment només hi ha un candidat, el mateix Mariano Rajoy, i s'esperava que fos una elecció a la búlgara que demostrés unitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut