Madrid

Ortega Lara es dóna de baixa de militant del PP en plena crisi

La crisi del PP s'agreuja per moments. En plena efervescència dels corrents interns del partit, José Antonio Ortega Lara, víctima del segrest més llarg de la història d'ETA, ha deixat la militància que va començar l'any 1987. La decisió, que han filtrat fonts del PP, s'ha fet pública l'endemà que la presidenta del PP basc, María San Gil, va anunciar que no optaria a la reelecció. L'exfuncionari de presons, alliberat per la Guàrdia Civil l'any 1996, després de 532 dies de captiveri, va formar part en les darreres eleccions municipals de la candidatura del PP a Burgos, on manen els populars.

Actualitzat

José Antonio Ortega Lara, l'home que va estar segrestat 532 en un amagatall d'Arrasate, ha posat fi a 21 anys de militància. No se saben encara els motius pels quals l'exfuncionari de presons ha decidit fer aquest pas, que arriba en plena crisi dels populars i complica una mica més les coses per a Mariano Rajoy. El president del PP ha d'afrontar aquesta baixa just l'endemà que María San Gil anunciés que no es presentaria a la reelecció com a presidenta del Partit Popular Basc. San Gil ha formalitzat avui mateix la renúncia a l'escó que ocupa.

També han afegit llenya al foc la presidenta de la Comunitat de Madrid i possible rival de Rajoy, Esperanza Aguirre, que ha fet notar que "alguna cosa s'està fent molt malament a la direcció del PP" perquè pleguin tant San Gil com Ortega Lara. "Són no males, sinó molt males notícies, jo crec que signifiquen que alguna cosa s'està fent no malament, sinó molt malament en la direcció nacional del PP", ha afirmat.

Botella parla obertament de crisi

També s'ha referit a la situació del PP la dona de José María Aznar i tinent d'alcaldia del PP a Madrid, Ana Botella, que ha parlat obertament de "crisi". Botella s'ha mostrat "trista i preocupada" per la renúncia de San Gil i ha demanat suport als populars bascos. Amb tot, no ha volgut contestar la pregunta de si ella tampoc es refia de Rajoy, el motiu que San Gil va adduir per deixar la presidència del PP al País Basc.

A més, el portaveu d'Exteriors del PP al Congrés, Gustavo de Aristegui, ha afirmat que la nova gestió de Rajoy és un error. De Aristegui també considera que la renúncia de María San Gil a la presidència del PP d'Euskadi complica profundament les coses.

Des d'una altra perspectiva, el popular Juan Costa, que va coordinar el programa electoral del PP als comicis generals del març, ha apostat per la unitat de tots els sectors davant la crisi del PP. Costa ha eludit respondre si encapçalarà una candidatura alternativa a la de Rajoy al congrés de finals de juny a València.

I l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha afirmat que el PP ja està instal·lat al centre polític i que ara ha d'arrabassar al PSOE el vot de centre-esquerra.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut