Madrid

Raimon aplega un miler de persones al concert commemoratiu del Maig del 68 a la Complutense

Un miler de persones han assistit aquest dijous a la nit al concert de Raimon a la Universitat Complutense de Madrid, una cita que commemorava l'actuació de 40 anys abans, coincident amb el Maig del 68. El cantautor de Xàtiva ha reviscut el recital que va tenir lloc al vestíbul de la Facultat de Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials davant de 6.000 estudiants que el Maig del 68 clamaven llibertat a les autoritats franquistes. Raimon ha obert el concert amb "Entre la nota i el so" i "T'adones amic", peces que han impregnat d'emoció el recinte. A l'auditori hi havia cares conegudes, entre els quals diversos ministres, com Miguel Sebastián, Bernat Soria, Bibiana Aído i Elena Salgado.

Actualitzat
Raimon ha reviscut amb un concert gratuït a la Universitat Complutense de Madrid el moviment estudiantil del Maig del 68, quaranta anys després que joves i obrers ocupessin els carrers de París per demanar un món més just.

Precisament durant aquests dies, els universitaris madrilenys prenien el testimoni revolucionari de França per a la democràcia en unes jornades que van tenir un dels seus moments àlgids en un multitudinari recital que va oferir el cantant Raimon a la Facultat de Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials. En una entrevista a l'espai "Sentits" de Catalunya Informació, el cantant ha explicat com va poder fer el concert en plena censura franquista.

Després d'aquest concert, Raimon va escriure la cançó "18 de maig a la Villa" per reflectir l'ambient del recital. Aquesta vegada, la cita ha estat a l'Amfiteatre Ramón i Cajal de la Facultat de Medicina, una trobada que s'ha convertit en un homenatge a tots aquells que, amb la seva presa de consciència i la seva assistència, van contribuir a construir una Espanya més lliure. Precisament, Raimon ha dedicat el concert a la recuperació de la memòria històrica.

La commemoració d'aquest aniversari inclou, a més, exposicions amb les fotografies més representatives d'aquelles jornades, sessions de cinefòrum, i tres taules rodones, inaugurades pel mateix Raimon i que continuen abordant els conceptes d'Universitat i Societat, i L'Altra Cançó amb les opinions de professors universitaris, periodistes i artistes com Rosa León.

Ramón Pelegero Sanchís, més conegut com a Raimon, va començar a cantar en públic a la ciutat de València, l'any 1961, coincidint amb l'aparició del moviment català de la Nova Cançó, al qual va aportar amb les seves cançons i la seva manera de cantar, un estil personal i discrepant, absolutament original en comparació amb el que s'estilava per l'època.

La seva música, les seves paraules i la seva manera de cantar van produir una gran sorpresa en l'ambient artístic dels inicis dels anys seixanta. De fet, "Al vent", la seva primera cançó, publicada en disc pocs mesos després, va obtenir un èxit immediat a tot Espanya i es va convertir en un himne.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut