Tremp

"Les senyoretes de Lourdes" triomfen a Tremp

El rector de Tremp, mossèn Mateu, ha aconseguit l'efecte contrari al desitjat quan va recomanar als fidels que no assitissin a la presentació del llibre "Les senyoretes de Lourdes", de l'escriptor Pep Coll. En el full dominical de diumenge passat, el capellà va criticar la novel·la perquè la veia "irrespectuosa" amb santa Bernadette. Lluny de desanimar els feligresos, la polèmica ha despertat més interès per l'obra, guardonada amb el Premi Sant Jordi 2007. A l'acte de presentació, que s'ha fet aquest dimecres al vespre a la Biblioteca de Tremp, hi han assitit més de 200 persones.

Actualitzat

L'encarregada de presentar el llibre ha estat la bibliotecària Lourdes Baulies, que ha elogiat l'obra i ha reconegut la seva fe cristiana. L'autor, Pep Coll, ha explicat que la novel·la tracta sobre la vida i les situacions que es va trobar la fundadora del santuari de Lourdes, Bernadette Soubirous. 

Respecte de les crítiques del mossèn de Tremp, l'escriptor s'ha mostrat satisfet que els membres de l'Església s'hagin llegit el llibre. Tot i així, Coll destaca que el mossèn "confon el gènere literari, ja que en una novel·la, a diferència de l'assaig, els diàlegs dels personatges no tenen per què ser opinions compartides pel propi autor".

Anar al contingut