Madrid

San Gil no optarà a la reelecció com a presidenta del PP basc

S'ha confirmat el divorci entre Mariano Rajoy i María San Gil. La presidenta del Partit Popular basc ha comunicat aquest dimecres a Rajoy que no optarà a la reelecció. San Gil ha fet el pas pocs dies després d'haver anunciat que havia perdut la confiança en el president del PP, especialment pel que ella veia com un gir de l'estratègia de la formació en qüestions com la lluita antiterrorista o la unitat d'Espanya. San Gil i Rajoy s'han reunit avui per segona vegada des que es va obrir la crisi popular i ha estat aleshores quan la presidenta del PP basc ha confirmat la decisió. Ha estat tot just l'endemà que Rajoy va confirmar que Alberto Ruiz Gallardón formaria part de la nova direcció del PP.

Actualitzat
María San Gil va obrir la capsa dels trons fa uns dies, en anunciar que deixava la ponència encarregada de definir l'estratègia de futur del PP per "discrepàncies" amb el rumb que tenia. San Gil va acabar admetent que s'hi havien inclòs les seves idees, però va afegir que havia hagut de batallar durament amb els altres ponents en qüestions considerades clau.

En una compareixença, va anunciar que havia perdut la confiança en Mariano Rajoy com a líder del partit i que, si no canviava la situació, no es presentaria a la reelecció com a presidenta del PP basc, via que ha consumat aquest dimecres.

Durant les últimes setmanes, Rajoy ha intentat convèncer San Gil que s'ho rumiés, primer amb una reunió amb la cúpula del PP basc i després amb una altra, cara a cara, a Madrid, que tampoc ha donat fruits.

Rajoy ha desmentit fins ara San Gil i ha afirmat que ell és el mateix de sempre però que la gent "s'ha de moure per avançar".

"Li donaré suport prengui la decisió que prengui"

Després de conèixer la decisió de San Gil, el president del PP ha afirmat que sempre ha donat suport a la presidenta dels populars bascos i ho continuarà fent "prengui la decisió que prengui".

Rajoy ha parlat després de reunir-se durant tota la tarda amb membres de la direcció del grup popular al Congrés per analitzar la situació. Tancat al despatx, Rajoy ha estudiat el rebuig de San gil acompanyat de la portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, el secretari general del grup, José Luis Ayllón, i el diputat i president del PP d'Àlava, Alfonso Alonso. Davant la insistència dels periodistes, i un cop ja s'havia escampat la notícia, Rajoy ha sortit un instant per fer les declaracions.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut