La Jonquera

Es multipliquen les denúncies de camioners perquè els roben el gasoil del dipòsit

El preu del gasoil, que ronda els 1,2 euros el litre, l'ha convertit en una mercaderia llaminera per als lladres. I posats a triar, els que en roben, el treuen dels dipòsits amb més capacitat, els dels camions on n'hi ha uns 600 litres. A l'Alt Empordà, al punt fronterer de la Jonquera és on s'hi concentren més camions i on últimament s'han produït més robatoris d'aquest tipus.

Actualitzat
Als aparcaments de la Jonquera, s'hi poden concentrar més de 6.000 camions durant tot el cap de setmana. Esperen que siguin les deu de la nit del diumenge, quan França reobre les fronteres als vehicles pesants, per tornar a la carretera. Aquestes llargues hores d'espera i el volum de vehicles, converteixen el municipi en un zona molt temptadora per als lladres de camions.

Mercaderies, diners en metàl·lic, targetes per omplir el dipòsit a les gasolineres i, últimament, gasoil s'han convertit en els botins més buscats. No costa gaire trobar xòfers que, després d'haver fet nit en alguna àrea de descans, s'han llevat amb el dipòsit del camió ben buit.

Els camioners també expliquen que cada cop és més habitual que els ofereixin comprar-los el gasoil del seu camió per un preu inferior al de la gasolinera.

Però el fenomen s'ha estès fins a polígons industrials més petits. A Palamós, fa anys que reclamen un aparcament vigilat. Una demanda que s'ha fet més insistent, des que han començat a detectar robatoris de combustible.

Els robatoris amb força a l'interior de vehicles, que inclouen també els camions, són els delictes que més es denuncien i els que menys resol la policia. L'any passat, els Mossos van rebre més de 36.200 denúncies, de les quals només en van resoldre poc més del 9%.
Anar al contingut