Barcelona

Aprovada per unanimitat la resolució per millorar l'atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica

El Parlament ha aprovat per unanimitat un mandat al govern de la Generalitat perquè millori l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica. Aquest compromís preveu crear una desena d'unitats especialitzades en aquestes malalties en el termini màxim d'un any.

Actualitzat
Imatge insòlita al Parlament de tots els diputats, dempeus, aplaudint els promotors d'una iniciativa popular per millorar l'atenció dels malalts de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica. Una iniciativa que ha aconseguit 140.000 firmes de suport i que finalment s'ha aprovat en favor d'una proposta de resolució que ha estat aprovada per unanimitat i que recull la demanda dels malalts.

En concret, la resolució aprovada preveu la creació d'unitats hospitalàries especialitzades (UHE) per tractar aquestes patologies. Els pacients seran derivats a aquests centres des dels equips d'atenció primària. A més, els professionals rebran formació especialitzada. Així, en el termini d'un any, es disposarà de quatre UHE a la regió sanitària de Barcelona, una per a les regions de les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, una altra per a Lleida, Alt Pirineu i Aran, una altra per a Girona i una més per a la Catalunya central.

Aquestes UHE es complementen amb tres unitats altament especialitzades que assessoraran els professionals en relació amb el tractament de casos altament complexos, que estaran situades a l'Hospital Clínic, al de la Vall d'Hebron i a l'Hospital del Mar. Les funcions d'aquests centres aniran des de la confirmació del cas, fins a l'aplicació del tractament i el control evolutiu en els casos més greus.

Per avaluar aquest circuït especial, es crearà un comitè de seguiment amb participació de les organitzacions representatives, que es reunirà periòdicament.

La resolució aprovada per la cambra catalana ha comptat amb el vistiplau dels promotors de la iniciativa popular, que han mostrat la seva confiança en les mesures adoptades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut