Tarragona

El primer vaixell va portar aigua de l'Ebre a Barcelona sense autorització

Augmenta la indignació a les Terres de l'Ebre, després que han sabut que una part dels carregaments d'aigua transportats en vaixell s'hauria agafat del minitransvasament, quan encara no s'havia aprovat fer-ho. L'Empresa Municipal d'Aigües de Tarragona, l'encarregada de portar l'aigua fins als vaixells, ha reconegut que dels 38.000 metres cúbics d'aigua, uns 700 van sortir de l'Ebre. Segons l'empresa, és impossible evitar que l'aigua es barregi. Per contra, l'Agència Catalana de l'Aigua assegura que tota l'aigua transportada fins a Barcelona era dels pous del Camp de Tarragona. Aquesta afirmació no ha evitat el desencís i la indignació dels ajuntaments i la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

Actualitzat
EMATSA, l'empresa municipal d'aigües de Tarragona, ha utilitzat el terme "aigua de recursos propis" per no haver de dir obertament que una part de l'aigua dels vaixells cap a Barcelona procedia del minitransvasament. El president de l'empresa municipal d'aigües de Tarragona, Ferran Sánchez Camins, no ha volgut donar explicacions i s'ha limitat a enviar una nota de premsa on es desglossa la quantitat que s'ha extret de diferents pous. Aquesta aigua, diu la nota, és la que es va enviar a Barcelona barrejada amb aigua d'origen diferent, perquè segons EMATSA, és impossible evitar-ne la barreja.

Aquesta falta de transparència ha indignat, un cop més, part dels sectors implicats en el tema de l'aigua.

El Consorci d'Aigües de Tarragona, que gestiona l'aigua del minitransvasament, ha dit que si aquesta operació s'ha portat a terme ha sigut sense el seu coneixement. L'autorització per enviar aigua a AGBAR es va fer el dijous quinze i el primer vaixell va arribar a Barcelona dos dies abans.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut