Esplugues de Llobregat

Vuit joves tornen a encadenar-se durant cinc hores per aturar les obres del Pla Caufec

El projecte urbanístic d'Esplugues de Llobregat conegut com el Pla Caufec ha tornat a motivar una nova protesta. Vuit persones s'han encadenat a primera hora del matí als accessos a l'obra per impedir-hi l'entrada als obrers. Cinc hores després els Mossos d'Esquadra els han pogut desallotjar i els han traslladat fins a la comissaria d'Esplugues per prestar declaració. Els joves formen part de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec, que considera l'obra un atemptat ecològic per l'impacte que creuen que tindrà a la serra de Collserola.

Actualitzat

A dos quarts de set del matí ha començat la protesta de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec, després que aquest dilluns quatre joves ja en van protagonitzar una de molt similar. En aquesta ocasió han estat vuit: quatre joves han ficat els braços dins de bidons plens de ciment a l'accés de les obres, i els quatre s'han encadenat a la maquinària.

Tos plegats pretenien evitar que les obres puguin seguir el seu curs amb aquesta acció, que volien allargar fins dissabte que ve, dia 24, quan està prevista una manifestació davant de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat.

Els Mossos d'Esquadra, però, han sufocat la protesta cinc hores després. Han desallotjat els joves i els han traslladat fins a la comissaria del municipi.

L'anomenat Pla Caufec o Porta Barcelona preveu des de fa 17 anys la transformació de més de 234.000 metres quadrats del barri de Finestrelles d'Esplugues. S'hi han de construir 700 habitatges, una part dels quals seran protegits, un parc empresarial, un centre comercial, dos hotels i zones verdes.

Anar al contingut