Esplugues de Llobregat

Quatre joves s'encadenen més de sis hores a l'entrada d'unes obres per protestar contra el Pla Caufec

Un grup de quatre joves de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec s'ha encadenat, a dos quarts de set del matí, a l'entrada d'unes obres a la falda de Collserola, a prop de l'Hospital de Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Els joves, lligats a dos bidons plens de ciment, han estat desallotjats i detinguts per agents dels Mossos d'Esquadra al migdia. L'Ajuntament d'Esplugues va aprovar que es construïssin en aquesta zona dues torres d'oficines de 110 metres d'altura, a més de 700 vivendes, però els joves consideren que aquesta àrea hauria de mantenir-se com a zona verda.

Actualitzat

Els joves, que han qualificat les construccions previstes al Pla Caufec "d'alt estànding", han bloquejat l'entrada dels camions i dels obrers a les dues portes d'accés a les obres fins que set patrulles dels Mossos d'Esquadra s'han desplaçat a la zona, han posat fi a la seva protesta i els ha traslladat, detinguts, a la comissaria d'Esplugues.

Mentre ha durat l'acció, els joves amb comptat amb el suport d'una desena de membres de la Plataforma Popular contra el Pla Caufec, que fa disset anys que s'oposa al desenvolupament urbanístic de la zona que actualment ocupen les línies d'alta tensió de Fecsa-Endesa al barri de Finestrelles. Es tracta d'un terreny deteriorat on antigament hi havia el Motocròs d'Esplugues, i la resta és una zona extensa cap a la muntanya.

El projecte Caufec preveu la construcció de 700 habitatges, un centre comercial i dos edificis d'oficines, la plataforma considera que es tracta d'un projecte "especulatiu" i que suposa un greu impacte per al parc de Collserola. L'entitat ha convocat també per dissabte a les sis de la tarda, i davant l'Ajuntament d'Espluges, una manifestació de protesta.

Anar al contingut