Ginebra

Un estudi constata que l'obesitat contribueix a l'escalfament global

L'obesitat contribueix a l'escalfament global. Així ho conclou una investigació que publica la prestigiosa revista "The Lancet". Els autors de l'estudi, Phil Edwards i Ian Roberts, de l'Escola d'Higiene i Medicina Tropical de Londres, sostenen que les persones obeses o amb sobrepès necessiten més combustible per al seu transport i més aliments. Es calcula que almenys 400 milions de pesrones al món són obeses. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que al 2015 hi haurà 2.300 milions d'adults que patiran sobrepès i més de 700 milions seran obesos.

Actualitzat

Segons l'estudi, les persones obeses necessiten 1.680 calories diàries per mantenir l'energia normalment i 1.280 calories addicionals per realitzar les seves activitats diàries, és a dir, un 18% més que aquells que tenen un IMC normal. L'IMC és un càlcul que relaciona alçada amb pes i que oscil·la habitualment entre 18 i 25. Més de 25 punts es considera un indicador de sobrepès i, més de 30, obesitat.

En canvi, les persones més primes mengen menys i són més propenses a caminar que a fer servir cotxes. Segons això, la població més prima faria baixar la demanda de combustible per a transport i agricultura. Un fet, segons un dels autors de l'estudi, força important, atès que el 20% dels gasos d'efecte hivernacle provenen de l'agricultura.

El següent pas de l'estudi serà quantificar en quin nivell contribueix la població de més pes al canvi climàtic, als majors preus dels combustibles i a l'escassedat d'aliments.

"Tots ens estem tornant més grassos i és una responsabilitat global", ha dit Edwards, que ha afegit: "l'obesitat és una part clau del panorama general".

Anar al contingut