Sant Joan Despí

Mas avisa que se'ls acaba la paciència pel "desgavell" amb la sequera

CiU no ha fet sang amb la qüestió de la sequera, però la paciència té un límit. Aquest és el missatge que el president de la federació, Artur Mas, ha donat aquest dijous a la nit en una entrevista a TV3. Mas ha considerat "impresentable" que s'anunciés l'aixecament de les restriccions, i ha celebrat que s'hagi imposat "el sentit comú". El cap de l'oposició ha afegit que podrien acabar demanant la dimissió del conseller Francesc Baltasar. Respecte del nou finançament, ha afirmat que "ja ha passat el moment de negociar" i que el PSOE només ha de complir el que diu l'Estatut. I en clau interna, ha obert a la porta a la possibilitat que, "excepcionalment", CDC i UDC vagin per separat en alguns municipis.

Actualitzat

Artur Mas ha considerat "vergonyós" que, coincidint amb l'arribada del primer vaixell amb aigua dels pous de Tarragona, la Generalitat anunciés l'aixecament de les restriccions. El cap de l'oposició ha remarcat que és "absolutament impresentable" que "després del que s'ha dit a la gent, de l'esforç que s'ha fet, diguin que ens oblidem de les restriccions perquè ha plogut bastant, quan arriba un vaixell carregat d'aigua caríssima".

Mas ha subratllat que CiU no ha fet "manifestacions ni pancartes, tot i que a nosaltres ens en van fer", i ha defensat l'opció del Roine "perquè és una solució per sempre".

"No és hora de negociar"

Respecte al nou model de finançament, Mas ha recordat que ja està establert a l'Estatut, "perquè ja vam negociar i vam cedir tots dos una mica". Ha afirmat que "no posaria la mà foc" perquè s'hagi acordat el sistema abans del 9 d'agost, tal com mana el text estatutari. I ha tornat a reclamar una cimera dels partits catalans per donar el missatge d'"anem tots junts, a Catalunya i a Madrid", que "provocaria urticàries importants".

A banda, ha rebutjat la creació de la polèmica Oficina Antifrau amb l'argument que "no té sentit carregar-nos de més organismes per fer controls quan ja tenim la fiscalia, la Sindicatura de Comptes, auditories, el control del Parlament i els mitjans", i són controls "que han funcionat".

Sí al dret a decidir, a Recoder i "excepcionalment" llistes separades

El president de CiU ha defensat el dret de decidir "en aquells temes que més uneixen els catalans", i ha posat com a exemples la gestió de les infraestructures i el finançament. Justament, abans havia transcendit que al congrés del juliol Convergència Democràtica proposarà un full de ruta per exercir el dret de decidir en aquestes qüestions, sense tancar la porta a l'autodeterminació.

Preguntat per si potenciarà figures com la de l'alcalde de Sant Cugat, Mas ha contestat que fa dos anys que intenta incorporar Lluís Recoder a la direcció del partit "i crec que finalment serà així", ha dit.

A més, Mas ha obert la porta a la possibilitat que CDC i UDC presentin llistes separades en determinats municipis on no es posin d'acord, però sempre en casos excepcionals. Mas ha assegurat que no és el "propòsit d'entrada" de Convergència presentar-se per separat. "A gairebé tots els municipis de Catalunya hem anat junts com a CiU i, bàsicament, ha de ser d'aquesta manera. Ara, és veritat que en algun cas, quan fas una llista en un poble o una ciutat, tens uns determinats conflictes, i hem de preveure una mesura perquè quan hi hagi un conflicte obert no surti perjudicat aquell poble o ciutat, i que els nostres partits es puguin arribar a presentar", ha indicat.

Anar al contingut