Nova York

Una obra de Lucian Freud fa història i es converteix en la més cara venuda en vida

El pintor britànic Lucian Freud ha establert precedent. La casa de subhastes Christie's ha venut una pintura d'oli de l'artista per uns 33,6 milions de dòlars, uns 22 milions d'euros; una xifra rècord per un pintor viu. L'obra, "Benefits Supervisor Sleeping", del 1995 i considerada com la peça més important de l'artista, mostra un voluminós nu femení estirat en un sofà. La model és en realitat Sue Tilley, una supervisora dels subsidis socials de Londres. Juntament amb "Benefits Supervisor Sleeping", s'ha subhastat una obra de Rothko així com obres d'Andy Warhol, Francis Bacon i Jeff Koons, entre d'altres.

Actualitzat

La coneguda casa de subhastes Christie's ha posat a la venda una obra de Lucian Freud del 1995, que ha batut un nou rècord mundial en la venda d'una tela d'un pintor viu. "Benefits Supervisor Sleeping" s'ha venut, finalment, per 22 milions d'euros. L'obra, considerada com la peça més important de l'artista, retrata una treballadora d'una oficina de benestar social de Londres, Sue Tilley, de 51 anys, amb sobrepès i que posa, despullada, sobre un sofà vell.

Lucian Freud, nét del pare de la psicoanàlisi, Sigmund Freud, va pintar Sue Trilley el 1995. La model, de 125 quilos, va posar durant 4 anys i va assegurar que Lucian Freud, de 85 anys i nascut a Berlín, la va escollir perquè li va agradar la tonalitat de la seva pell, amb tons rosats i verdosos.

Fins ara l'obra més cara venuda en vida era "Ib and her husband", també de Lucian Freud, que es va vendre l'any passat per 12,5 milions d'euros.

Juntament amb "Benefits Supervisor Sleeping", s'ha subhastat una obra de Rothko, mort el 1970, que s'ha venut per 32,5 milions d'euros. També obres d'Andy Warhol, Francis Bacon i Jeff Koons, entre d'altres.

Anar al contingut