Barcelona

Les pluges abundants dels últims dies deixen el nivell dels pantans per sobre del 28%

La situació als pantans catalans ha millorat considerablement després de les pluges d'aquests últims dies. Els que formen part de les conques internes, que abasteixen l'àrea metropolitana, arriben al 28,79% de la seva capacitat, quan a principis d'abril estaven al voltant del 20%. Segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, l'última actualització de l'estat dels pantans excedeix la cota per sortir del nivell d'excepcionalitat II en 11,83 hectòmetres cúbics. Tot i que no es pot abaixar la guàrdia, la Conselleria de Medi Ambient ja ha anunciat que a partir de divendres queda derogada la prohibició de regar jardins i omplir piscines, ja que es passarà al nivell d'excepcionalitat I.

Actualitzat

Les últimes pluges han donat un nou respir a les conques internes catalanes. Si dijous passat, abans d'aquest episodi de precipitacions, el conjunt dels pantans estava al 25,5%, aquest dimarts a les deu del matí la xifra referent a les conques internes, les que abasteixen l'àrea metropolitana, era del 28,79%, xifra que representa 694,45 hectòmetres cúbics, 11.830 per sobre de la cota del nivell d'excepcionalitat II, que prohibeix l'ús d'aigua potable per regar i omplir piscines. Amb aquestes dades, doncs, queda derogada la prohibició.

Els cinc pantans del sistema Ter-Llobregat emmagatzemen en total 176,83 hectòmetres cúbics, amb la qual cosa superen en 11,83 el límit d'excepcionalitat, fixat en 165 hectòmetres. El pantà que més s'ha beneficiat de les pluges ha estat el de Sau, que està al 23,36% de capacitat i ja ha acumulat 38,61 hectòmetres.

El de Susqueda es troba al 29,69% i té una reserva de 69,17 hectòmetres cúbics, i el de la Baells ha pujat fins al 35,54% de capacitat, 38,89 hectòmetres. Pel que fa a la Llosa de Cavall, amb 16,35 hectòmetres, s'ha situat al 20,44% de capacitat, i el de Sant Ponç ha pujat fins al 56,65% i emmagatzema 38,61 hectòmetres.

En només un dia, de fet, tots cinc pantans han augmentat de nivell en poc més de 5 hectòmetres cúbics, i això quan encara no els està arribant aigua de les pluges. Tot i això, l'altre sistema hídric català que també es troba en fase d'excepcionalitat II, el de la Muga, no ha rebut tanta aigua. El pantà de la Baells només emmagatzema 14,72 hectòmetres, lluny dels 19 fixats per sortir de l'excepcionalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut