Catalunya

La llenvantada s'ha emportat part de la sorra de diverses platges catalanes

Les pluges i la llevantada que han afectat el litoral català durant el cap de setmana s'han emportat part de la sorra de més d'una platja de Catalunya. Un dels punts més afectats és el Delta de l'Ebre, on l'aigua de mar ha indundat part de les plantacions d'arròs i s'ha endut part de la platja de la Marquesa, al municipi de Deltebre. Des de la Generalitat, el vicepresident del govern, Josep Lluís Carod Rovirà s'ha compromès a reclamar davant el govern central que s'executin les obres de protecció de la zona afectada. La mala mar i el vent també ha afectat altres municipis, com Torredembarra, on avui estan recollint arbres caiguts i netegen la sorra de la platja.

El temporal de llevant també s'ha endut la sorra de les platges de Barcelona, sobretot a la Barceloneta, on precisament s'hi ha construït un dic i s'ha allargat el braç d'un espigó per evitar aquest fenomen. Amb tot, des de l'ajuntament creuen que en pocs dies la mar tornarà la sorra a les platges.

Al Maresme, una de les platges més afectades és la de S'Abanell de Blanes, que arrossega el problema de la falta de sorra des de fa temps. La primera llevantada s'ha endut entre un 30% i un 40% dels 150.000 metres cúbics de sorra que s'hi van aportar. Una operació del Ministeri de Medi Ambient que, si no hi ha cap altre temporal, només haurà servit per salvar aquesta temporada.

Anar al contingut