Estats Units

Els principals actors financers del món creuen que el pitjor de la crisi ja ha passat

Algunes de les figures financeres més destacades d'arreu del món creuen que la crisi que ha sacsejat darrerament els mercats s'ha acabat, però que els ciutadans encara en notaran els efectes durant mesos. És el que han explicat en els darrers dies personalitats com el secretari del Tresor dels Estats Units, Henry Paulson; l'expresident de la Reserva Federal Alan Greenspan, i el conseller delegat del banc alemany Deutsche Bank, Joseph Ackermann, en conferències i entrevistes en mitjans de comunicació.

Actualitzat

"No hi ha dubte que les coses han millorat molt respecte al mes de març", ha assegurat el secretari del Tresor dels Estats Units, Henry Paulson, que ha afegit que "els mercats estan sortint de la crisi de liquidesa i probablement el pitjor ja ha quedat enrere". Tot i així, ha admès que els mercats encara necessitaran uns mesos per superar l'angoixa.

Pel multimilionari nord-americà Warren Buffet, el pitjor de la crisi creditícia ja ha passat, però els ciutadans encara hauran de fer front a les conseqüències. Es tracta d'una opinió compartida per l'inversor hongarès George Soros, que explica que "l'economia real només comença a sentir els efectes de la crisi".

Alan Greenspan, expresident de la Reserva Federal, admet que tot i que la crisi ja ha passat, els preus dels pisos als Estats Units encara poden caure més i ha posat en dubte que s'estabilitzin en els pròxims mesos. Des d'Alemanya, el conseller delegat del Deutsche Bank, Joseph Ackermann, ha utilitzat una frase de Winston Churchill per referir-se a tota aquesta qüestió: "Estem al principi del final i no al final del principi".

 

Anar al contingut