Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona retoca les graelles grogues reservades a les motos per evitar confusions

L'ajuntament de Barcelona va engegar fa dos dies una prova pilot perquè els motoristes tinguin un espai reservat als semàfors, entre la línia de frenada dels cotxes i el pas zebra, amb la idea d'evitar accidents. Ara, els consistori s'ha vist obligat a retocar les graelles grogues exclusives per a les motos perquè els motoristes no gosaven entrar-hi, ja que el codi de circulació prohibeix envair aquestes zones. Per evitar confusions, operaris municipals han pintat enmig de les ratlles grogues unes lletres grosses amb pintura blanca on es llegeix: "excepte motos".

Actualitzat

La prova pilot dels espais reservats als motoristes es fa en tres encreuaments amb semàfor i molt concorreguts: Balmes amb la Gran Via, Aragó amb Vilamarí i Ganduxer amb el passeig de la Bonanova. La iniciativa consisteix a reservar un espai d'uns dos metres per a les motocicletes i ciclomotors entre la línia de frenada dels cotxes i el pas zebra.

L'objectiu d'aquesta mesura és evitar accidents en les cruïlles amb semàfors quan una moto avança entre els vehicles per col·locar-se en primera línia en el moment en què el llum es posa verd. D'aquesta manera, mentre el semàfor està vermell, les motos poden situar-se a la primera fila, i així eviten maniobres que poden provocar situacions de risc quan els vehicles estan en marxa.

La prova pilot durarà sis mesos i si funciona bé l'aplicaran a més encreuaments de Barcelona.

 

Anar al contingut