Barcelona

Mònica Terribas, nova directora de TV3

Finalment ja s'ha confirmat el nom del nou director de TV3. Serà directora. La periodista Mònica Terribas substituirà Francesc Escribano al capdavant de la televisió pública. Oleguer Sarsanedas continuarà en el càrrec de director de Catalunya Ràdio. Tots dos han estat nomenats per unanimitat pel consell de govern de la CCMA, a proposta de la directora general de la Corporació, Rosa Cullell. També ha estat nomenada Teresa Farré com a directora de Gestió i Recursos dels mitjans de la CCMA.

Actualitzat
Suma sis temporades al capdavant de "La nit al dia", un programa informatiu amb temps per a la reflexió, el debat i, evidentment, les entrevistes. Avui se n'acomiadarà i el programa arrencarà dilluns amb nova direcció i presentació. Mònica Terribas, periodista i professora de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat nomenada directora de TV3, en substitució de Francesc Escribano, després de quatre anys en el càrrec.

Terribas va començar a treballar en la televisió l'any 88 amb Joaquim Maria Puyal, amb qui va col·laborar en programes com "La vida en un xip" i "Un tomb per la vida". Ha estat coordinadora i guionista en altres programes de TV3, però els principals èxits de la seva carrera professional els ha viscut pilotant "La nit al dia". Un programa que temporada rere temporada ha recollit distincions i premis. L'últim, el Nacional de Televisió, l'any passat.

A Catalunya Ràdio no hi ha relleu. Oleguer Sarsanedas, l'actual director, ha estat ratificat en el càrrec que ocupa des del juliol del 2005. Sarsanedas havia estat director de programes de TV3 durant sis anys. Després va marxar a treballar a l'empresa privada i abans que el nomenessin director de Catalunya Ràdio va ser portaveu del Fòrum Universal de les Cultures.

El futur: continguts en català a través de molts canals

En una entrevista a l'informatiu "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio, la directora general de la CCMA, Rosa Cullell, ha anunciat la creació d'un comitè de direcció, format pels tres nous directors i dues o tres persones més, que s'encarregarà de pensar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals d'ara i la del futur "i serà un comitè de continguts, de programes i no només financer".

Rosa Cullell ha explicat que ha nomenat Mònica Terribas i Oleguer Sarsanedas per la seva professionalitat. "La Mònica ho ha demostrat davant i darrere de la càmera, i l'Oleguer ha fet una gran feina aquests dos anys a Catalunya Ràdio i encara li queda temps per tirar endavant molts projectes".

La nova directora general creu que la nova llei que ha permès el seu nomenament i el de la nova direcció dels mitjans públics catalans és una llei per utilitzar-la bé i que la d'abans era molt pitjor. Per Cullell, ara tenim una llei que hem de respectar i que permet treballar per garantir la independència dels mitjans públics.

La nova directora general ha demanat que es deixi de mirar el passat i que es miri endavant i es pensi en el futur de la Corporació i els seus projectes. Segons Rosa Cullell, la base d'aquest futur seran els continguts i la gent que hi treballa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut