Madrid

Solbes s'oposa a intervenir per ajustar la situació del sector de la construcció

El vicepresident segon del govern, Pedro Solbes, ha comparegut en comissió al Congrés dels Diputats, per primera vegada aquesta legislatura. Solbes ha donat algunes pistes de com el Ministeri d'Economia pensa fer front a l'etapa de recessió econòmica en què està entrant Espanya i, en especial, la construcció, fins ara motor de creixement. Solbes ha reconegut que els problemes d'aquest sector afectaran el creixement econòmic, però s'ha mostrat contrari al fet que l'Estat hi intervingui perquè creu que el sector s'ha d'autoajustar després d'anys d'acumular "excessos".

Actualitzat
Pedro Solbes creu que aquest comportament "s'ha de corregir" perquè la inversió en habitatges "pugui tornar a créixer amb normalitat". El ministre ha reconegut que els problemes que durant anys ha tingut el motor econòmic espanyol es contagiaran a altres sectors, i "inevitablement" això tindrà un impacte negatiu en el creixement" tot i que serà "transitori".

El titular d'Economia ha afegit que la correcció de la situació de la construcció està sent "més ràpida de l'esperat" i, per tant, es completarà abans. Això permetrà una recuperació al segon trimetre del 2009 i que la taxa de creixement es torni a situar al voltant del 3% el 2010, ha pronosticat Pedro Solbes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut