Barcelona

Arriben al port de Barcelona els tubs que captaran l'aigua per a la dessalinitzadora del Prat

Ja han arribat al port de Barcelona els tubs gegants que permetran portar aigua del mar cap a la planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat, una infraestructura que s'està construint i que entrarà en funcionament la primavera vinent. Els tubs serviran per fer una conducció de més de dos quilòmetres que anirà a recollir l'aigua mar endins que nodrirà la planta, que ha de generar el 20% de l'aigua potable que es consumeix a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Actualitzat

Un remolcador noruec ha descarregat aquest matí a la bocana nord del port els 10 tubs amb què es captarà aigua del mar per dessalar-la i convertir-la en potable. Es tracta de 10 tubs de polietilè de 500 metres i d'aquí a un mes els duran a la platja del Prat de Llobregat, on es construeix la dessalinitzadora.

Els tubs formaran un conducció de prop de dos quilòmetres de longitud que, penjada, anirà a parar mar endins, fins al punt de captació de l'aigua. La conducció va fins al que s'anomena la torre de captació, i d'aquí, amb una altra conducció, l'aigua es farà arribar fins a la dessalinitzadora pròpiament dita.

Segons ha explicat Joan Compte, gerent d'Aigües Ter-Llobregat, entitat que construeix aquesta infraestructura, que ha d'entrar en funcionament d'aquí a un any, l'aigua que potabilitzarà aquesta dessalinitzadora serà molt millor que la que té actualment l'àrea metropolitana de Barcelona, ja que tindrà més bon gust i farà més bona olor.

Anar al contingut