Sant Pol de Mar

Oposició a Sant Pol a la instal·lació d'una planta de depurar aigua residual

Sant Pol de Mar podria tenir la primera planta a Catalunya de depuració d'aigua residual per usar-la per al reg, la neteja o per a la indústria. El reaprofitament de l'aigua ja utilitzada és una de les mesures anunciades pel govern de la Generalitat davant la greu situació de sequera que viu Catalunya. Aquest és un projecte en fase de tramitació, però ja s'ha trobat amb l'oposició de part de la ciutadania perquè suposa l'arribada de residus a la localitat. Aquesta mateixa setmana, durant el ple de l'Ajuntament de Sant Pol, tots els partits han aprovat una moció unitària de rebuig d'empreses d'aquest tipus.

Actualitzat
L'empresa Ecotwist tractaria l'aigua residual amb un procés fisicoquímic que permetria aconseguir 12.000 metres cúbics d'aigua apta per a usos industrials, de neteja o per al reg, que actualment es fan amb aigua potable. El projecte està pendent de l'aprovació definitiva del Departament de Medi Ambient, tot i que s'ha trobat amb queixes d'una part de la població de Sant Pol de Mar.

El director general de l'empresa Ecotwist, Joan Rubio, defensa el projecte perquè es tracta de generar aigua neta que podria alleugerir la greu sequera que hi ha a Catalunya. Rubio assegura que la seva funció no és contaminar i considera plantejaments demagògics i superficials aquells que l'acusen de voler portar la brutícia d'altres llocs de Catalunya a Sant Pol.

El regidor de Medi Ambient d'aquesta localitat del Maresme, David Bernal, recorda que qualsevol empresa que tracti residus perillosos, com Ecotwist, genera alarma social. Assegura que la posició de l'Ajuntament davant aquesta polèmica és de rigorositat, malgrat que els agradaria que no s'instal·lés al poble.
Anar al contingut